اجرای طرح واکسیناسیون ده گردشی در روستاها
معاون بهداشتی دانشگاه از اجرای تیم ده گردشی در روستاها خبر داد و گفت: تیم «ده گردشی» پس از اتمام واکسیناسیون در یک روستا به روستای مجاور مراجعه می کنند یعنی در یک روز احتمال واکسینه شدن اهالی چند روستا علیه کرونا وجود دارد.
به گزاش پایگاه خبری وب‌دا در همدان، دکتر محمد خزایی اظهار کرد: گروه های سیار پزشکی در قالب «ده گردشی» پس از حضور در روستا، در خانه بهداشت یا مساجد مستقر شده و اقدام به تزریق واکسن به گروه های هدف کرده و می کنند.
وی با تأکید بر اینکه برای افراد کم توان و ناتوان، گروه های سیار آمادگی به درب منازل مراجعه می کنند تا این افراد از واکسیناسیون عمومی بازنمانند، گفت: برای روستاهای با دسترسی کمتر نیز با همکاری بسیج به دنبال اجرای طرح خانه به خانه هستیم.
دکتر خزایی خاطرنشان کرد: البته پیشتر پس از ثبت نام روستاییان، زمان حضور تیم پزشکی برای واکسیناسیون در روستا با هماهنگی بهورز به افراد اطلاع داده می‌شد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه هیچ مشکلی برای تأمین واکسن مورد نیاز برای گروهای هدف در استان وجود ندارد و طبق آخرین آمار تا پایان 29 آبان ماه دو میلیون و 191 هزار و 235 دز واکسن در استان همدان تزریق شده است، گفت: از این میزان 148 هزار و 569 دز در شهرستان بهار، 128 هزار و 985 دز، 52 هزار و 521 دز در شهرستان درگزین، 46 هزار و 501 دز در شهرستان فامنین، 152 هزار و 542 دز در شهرستان کبودراهنگ، 346 هزار و 268 دز در شهرستان ملایر و 215 هزار و 924 دز در شهرستان تویسرکان،874 هزار و 661 دز در شهرستان همدان و 131 هزار و 525 دز در شهرستان اسدآباد تزریق شده است.
معاون بهداشتی علوم پزشکی تصریح کرد: افراد ناتوان، سالمند و کم توان که قادر به مراجعه به مراکز نیستند می توانند با مراکز بهداشتی محل سکونت خود تماس گرفته و یا خویشاوندان آن ها حضوری به این مراکز مراجعه کرده و ثبت نام نمایند تا طبق نوبت دهی تزریق واکسن برای آن ها انجام پذیرد.
وی با تأکید بر اینکه کلیه صنوف خدمات و رستوران ها و کارمندان ادارات برای ادامه فعالیت در واحدها تجاری و اداری خود مکلف به داشتن کارت واکسن حداقل دز نخست هستند اذعان کرد: در صورت نداشتن این کارت از فعالیت ها توسط بازرس های معاونت بهداشت ممانعت به عمل خواهد آمد.
دکتر خزایی با اشاره به اینکه دز سوم برای گروه تعریف شده (افراد بالای 60 سال) نیز با رعایت فاصله زمانی حداقل چهار ماه و حداکثر 6 ماه بعد از تزریق دز دوم از طریق مرکز واکسیناسیون انجام می پذیرد عنوان کرد: سعی ما بر این است که برای این افراد در موعد مقرر پیامک ارسال شود اما دراین بین ممکن است برای عده ای این پیامک ارسال نشود؛ بنابراین این افراد با و رصد تاریخ تزریق دز دوم درج شده در کارت واکسن بعد از گذشت حداقل دوماه تا 6 ماه نسبت به تزریق واکسن به مراکز اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه برای کمک به قطع زنجیره انتقال ویروس و ریشه کنی بیماری، افرادی که هنوز نسبت به تزریق واکسن اقدام نکرده اند هرچه سریع تر برای تزریق به پایگاه های موجود در سطح استان مراجعه کنند عنوان کرد: بازهم تأکید می کنم با آغاز طرح ممانعت از ورود کارمندانی که واکسن نزده اند، مدیران امور اداری ادارات مسئولیت بررسی کارت واکسیناسیون کارمندان را بر عهده داشته و آخر هفته اطلاعات را جمع بندی کرده و به مراکز بهداشت گزارش می دهند.
وی با بیان اینکه کارت دیجیتالی واکسن در سامانه salamat.gov.ir موجود است، یادآور شد: در این سامانه دریافت کارت واکسن به راحتی امکان پذیر است و مدیران امور اداری باید این کارت ها را بررسی کنند چراکه ارائه کارت های واکسیناسیون قبلی که بعد از تزریق دریافت می‌کنند، کافی نیست.
معاون بهداشتی دانشگاه با بیان این مطلب که امکان افزودن افرادی که واکسن نزده اند در سامانه بهداشت غیرممکن است، گفت: در فضای مجازی بحث عدم واکسیناسیون برخی افراد و داشتن کارت واکسن برای آن ها مطرح است این موضوع در گذشته که کارت ها به صورت دیجیتال نبوده وجود داشته اما با توجه به دیجیتالی شدن کارت های واکسیناسیون امکان تخلف و تقلب در آن وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه روند شیوع گسترش کرونا در استان کاهشی است و مردم باید همچنان پروتکل‌ها را رعایت کرده و نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند، گفت: بیش از 50 درصد از مشمولان واکسن در استان دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
1400/09/04