تـولــید، دانش بنیان، اشتغال آفرین
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان در آیین سیاسی عبادی نماز جمعه: لزوم حساس سازی همه اقشار مردم نسبت به بحران پیری جمعیت
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به کاهش نرخ رشد جمعیت در استان همدان گفت: امروز باید همه گروهها و اقشار مردم و دستگاههای دولتی نسبت به بحران پیری جمعیت حساس شوند و ورود جدی داشته باشند.

به گزارش پایگاه خبری وب‌دا در همدان، دکتر محمدمهدی مجذوبی در آستانه هفته ملی جمعیت و آخرین روز هفته سلامت، در آیین سیاسی عبادی نماز جمعه ضمن قدردانی از فعالیت جهادگرانه تک تک اعضای خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکی در حوزه های مختلف بهداشت، درمان، آموزش و پژوهش اظهار داشت: لازم است در این فرصت از همراهی دستگاههای همکار در تأمین آب شرب سالم، تغذیه، ورزش و همه دستگاههایی که به نحوی در سلامت مردم اثرگذار هستند تشکر و قدردانی کنم.
وی با اشاره به اینکه طی هفته گذشته آمار فوت مبتلایان به کرونا در استان همدان صفر و در تمام کشور تک رقمی بوده است عنوان کرد: به لطف خداوند با یاری و همراهی مردم و پوشش واکسیناسیون گسترده توسط دولت شرایط شیوع و ابتلا به کرونا تحت کنترل درآمده است و خوشبختانه مشکل جدی در این زمینه نداریم اما نباید این بیماری را به فراموشی بسپاریم و همچنان لازم است موضوع واکسیناسیون دز سوم و چهارم را با جدیت دنبال کنیم.
**تزریق دز سوم و چهارم واکسن برای سالمندان ضروری است
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه افراد مُسن بالای 70 سال بیشترین آمار فوت را در هر دوره اوج گرفتن کرونا شکل داده اند بیان کرد: متأسفانه در این گروه سنی افرادی که واکسن نزده اند یا واکسیناسیون ناقص داشتند بیشترین طیف آمار فوت کرونایی را به خود اختصاص دادند که لازم است در جهت افزایش ایمنی بیشتر در این گروه سنی تزریق دز سوم و چهارم نیز به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.
وی از تزریق بیش از 3 میلیون و 182 هزار دز واکسن در استان همدان خبر داد و افزود: تزریق واکسن در بین خانم های باردار با پوشش صد در صدی انجام شده است و در این موضوع نیز از جمله استان های پیشرو در کشور هستیم که باعث افتخار و سربلندی استان همدان است.
**دستیابی به تکنولوژی تولید غذای بیماران فنیل کتونوری، افتخار شرکتهای دانش بنیان استان همدان
دکتر مجذوبی در ادامه به تأکید مقام معظم رهبری در انتخاب شعار سال مبنی بر تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین اشاره و تصریح کرد: این موضوع مسئولیت دانشگاهها را در حوزه تولیدات دانش بنیان افزایش داده و بر لزوم فراهم کردن زیرساخت های حضور جوانان در زمینه تولیدات اشتغال‌زا و دانش بنیان تأکید می‌کند که به لطف خداوند دانشگاه علوم پزشکی همدان در این زمینه برنامه ریزی و اقداماتی را ترتیب داده که منجر به حضور و فعالیت 30 شرکت دانش بنیان و هسته فناور در دانشگاه شده است.
وی تهیه ساختار غذای بیماران فنیل کتونوری را از جمله دستاوردهای بی نظیر دانش بنیان دانشگاه علوم پزشکی همدان در سطح کشور برشمرد و افزود: این بیماری کودکانی را دربر میگیرد که از بدو تولد نمی توانند پروتئین مصرف کنند که خوشبختانه با تکنولوژی که دانشجویان ما فراهم کرده و به تولید در بازار رسانده اند مشکل بسیاری از این کودکان در کشور مرتفع می شود که این افتخار بزرگی برای استان همدان است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان از مردم و دستگاههای دولتی درخواست کرد حداقل در شرایط مساوی، خرید از شرکتهای دانش بنیان را جایگزین کالاهای دیگر شرکت ها یا کشورها کنند.
وی با اشاره به آغاز هفته ملی جمعیت، خاطرنشان کرد: خدا را شاکر هستیم که به مدد تلاش فعالین عرصه سلامت و ارتقای سطح بهداشت و درمان در کشور، امید به زندگی تا سن 75 سال افزایش یافته است، و مراقبت های بارداری، کاهش مرگ و میر نوزادان و عوامل متعدد دیگر که بر شاخص های سلامت اثرگذاشته و در سایه ارتقای شاخص های سلامت در کشور، مرگ و میر در گروههای سنی مختلف کاهش یافته اما متأسفانه طی سال های اخیر با کاهش زاد و ولد مواجه بوده ایم.
**نرخ رشد جمعیت در استان همدان کمتر از میانگین کشور است
دکتر مجذوبی ادامه داد: مقام معظم رهبری در سال 93 به موضوع پیری جمعیت و سیاست های جمعیتی اشاره کردند اما متأسفانه در این سالها به نحو شایسته به این امر پرداخته نشده است، البته دانشگاه علوم پزشکی بر خود وظیفه می داند در این حوزه ورود جدی داشته و جامعه را نسبت به پیری جمعیت حساس کند و به جبران اشتباهات گذشته بپردازد که در این مسیر حضور و همراهی دیگر دستگاههای اجرایی استان لازم و اجتناب ناپذیر است.
وی یادآور شد: از سال 95، نرخ باوری کلی که 2.1 بوده به عدد 1.74 در سطح کشور رسیده که در استان همدان 1.67 است و از میانگین کشور پایین تر هستیم. با این روند تا سال 1420، حدود 20 درصد جمعیت کشور را افراد بالای 60 سال تشکیل می دهند و از هر 4.8 نفر در کشور یک نفر سالمند خواهد بود که اثرات منفی گسترده ای بر آموزش، امنیت و اقتصاد مترتب می کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه در بررسی نرخ باروری کلی طی سال 2017 در بین 26 کشور منطقه کشور ایران دارای رتبه 25ام است تبیین کرد: این در حالی است که در رژیم اشغالگر قدس نرخ رشد جمعیت بیش از 3 درصد است و اثر اقدامات تبلیغی در آن رژیم بیش از جوامع مسلمان است.
وی تشریح کرد: در سال 65 میانگین سنی کشور ما 21.7 بوده است در حالی که امسال این رقم به 32 سال رسیده و این به آن معناست که شاخص جمعیتی کشور طی 35 سال حدود 10 سال پیرتر شده است که در این راستا حساس سازی همه اقشار مردم به ویژه نسل جوان و ورود جدی دستگاههای مرتبط الزامی است.
 **ظرفیت ارائه خدمات ناباروری در استان همدان افزایش می یابد
 دکتر مجذوبی با تأکید بر لزوم تغییر سبک زندگی به عنوان مهمترین عامل کاهش موالید در خانواده ها گفت: ارئه مشاوره در جهت ترویج فرزندآوری بین زوج های جوان و کاهش فاصله تولد بین فرزندان، تأمین خدمات سلامت مادران و نوزادان و کاهش ناباروی در جامعه از جمله اقداماتی است که دانشگاه در راستای تحقق اهداف جمعیتی مزبور در دستور کار قرار داده است همچنین در این خصوص در ساختمان جدید مرکز آموزشی درمانی فاطمیه، تجهیزات و امکانات ویژه ای جهت درمان ناباروری، مراقبت از سلامت مادران و نوزادان فراهم آمده که در خرداد ماه سال جاری به بهره برداری می‌رسد.
 وی همچنین از پیشرفت فیزیکی مطلوب ساختمان بیمارستان اکباتان خبر داد و عنوان کرد: تلاش می کنیم این مجمووعه نیز تا شهریور ماه در هفته دولت به بهره برداری برسد اگرچه با این میزان پیشرفت در احداث مراکز درمانی، همچنان از استانداردهای کشور در موضع نسبت تخت به بیمار کمی عقب هستیم که تلاش می کنیم با احداث بیمارستان هزار تختخوابی این موضوع پوشش داده شود.
گفتنی است در نماز جمعه این هفته، گروههای کنترل فشار خون و آموزش نکات بهداشتی با استقرار در ورودی خواهران و برادران حسینیه امام خمینی(ره) به نمازگزاران ارائه خدمات کردند. /ب

1401/02/23