زبان  EN AR
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه:
باغداران روش های ایمن برای گردوتکانی انتخاب کنند
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه از باغداران خواست از روش های ایمن برای گردو تکانی استفاده کنند تا شاهد مرگ و مجروح شدن آنها نباشیم.
به گزارش پایگاه خبری وب‌دا در همدان، دکتر حبیب معصومی اظهار داشت: فصل گردو تکانی در استان همدان شروع شده و تا پایان مهر ماه ادامه دارد همچنین بیشترین میزان باغهای گردو در شهرستان های همدان، تویسرکان و اسدآباد قرار دارد.
وی اضافه کرد: استفاده از روش های سنتی برای گردو تکانی سبب مرگ و مجروح شدن 100 نفر در سال می شود که از این تعداد حدود پنج تا 6 نفر فوت و حدود 15 تا 20 نفر دچار ضایعه نخاعی می شوند.
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: یکی از روش های پیشگیری سقوط از درخت استفاده از شیوه های نوین از جمله سرشاخه کاری گردو است چرا که در این شیوه از پرورش ارتفاع درخت کم و محصول آن چند برابر می شود.
دکتر معصومی ادامه داد: همچنین به جای روش های سنتی باید از دستگاه های جدید و به روز برای تکاندن درخت گردو استفاده کرد که در این شیوه شوکی به درخت گردو وارد شده و در کمتر از 30 ثانیه محصول آن به پایین درخت می ریزد.
وی گرانی قیمت این دستگاه و حتی اجاره آن همچنین باور غلط خشک شدن درخت در صورت استفاده از این دستگاه برای چیدن محصول گردو را سبب بی میلی باغداران نسبت به استفاده از دستگاه های جدید برای گردو تکانی دانست.
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه گفت: همچنین بالا بودن نرخ کارگر سبب شده افراد خودشان نسبت به گردو تکانی اقدام کنند در حالیکه شماری از این افراد بدون تخصص و توان فعالیت در ارتفاع، دارای سنین بالا، بیماری زمینه ای ، دیابت و اعتیاد به مواد مخدر هستند.
دکتر معصومی اضافه کرد: بالا بودن آمار تلفات و مجروحان گردو تکانی سبب شده اورژانس این استان از هم اینک در حالت آماده باش قرار گیرد اما نداشتن دسترسی به باغ گردو سبب شده که در صورت دریافت گزارش حادثه و حضور در محل، عوامل اورژانس مجبور به حمل فرد مجروح به میزان 100 تا 200 متر تا رسیدن به خودروی آمبولانس شوند.
وی افزود: با توجه به قرار گرفتن در فصل برداشت گردو انتظار می رود جلساتی به منظور هماهنگی و آموزش نحوه گردو تکانی در مساجد روستا برگزار شود تا شاهد حوادث ناگوار در این فصل نباشیم.
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه بیان کرد: یکی از دانشجویان همدانی اقدام به تولید کمربندی کرده که از چند قسمت فرد را به درخت فیکس و ثابت کرده که از سقوط افراد جلوگیری می کند.
1400/06/18